Janne Berglund begynte studiene i klassisk sang på Norges Musikkhøgskole i 1998. Etter å ha fullført fire års studier med Siri Torjesen og Svein Bjørkøy, flyttet hun til København for å studere hos Susanna Eken ved Det kongelige danske operaakademi. Da hun fikk sitt diplom som operasanger, fortsatte hun i solistklassen ved Det kongelige danske musikkonservatorium, og holdt sin debutkonsert i 2008. Hun har deltatt på mesterklasser med blant andre Oren Brown, Ingrid Bjoner, Aase Nordmo Løvberg og Malcolm Martineau. I 2003 vant Janne 2. pris i den nasjonale finalen i Dronning Sonja Internasjonale Musikkonkurranse, og i 2005 vant hun 1. pris.

 

Janne Berglunds arbeid har hovedsakelig dreid seg om samtidsmusikk, kirkemusikk og operakonserter og -produksjoner. Janne har sunget med blant andre Kringkastingsorkesteret, Trondheim symfoniorkester, Stavanger symfoniorkester og Kristiansand symfoniorkester. I utlandet har hun samarbeidet med bla Kiev filharmoniske orkester og flere av de store orkestrene i Danmark. Janne debuterte ved Den norske opera i 2007 som Mimí i La Boheme av Giacomo Puccini.

 

I senere tid har Berglund videreutdannet seg til sang- og musikkpedagog, og tok våren 2020 eksamen ved videreutdanningen i kirkemusikk ved Norges musikkhøgskole. Janne Berglund er fra 2019 ansatt som kirkemusiker i Nannestad. Hun er medlem av samtidsmusikktrioen Stillae og bluegrassduoen Cutting Hedge.

Janne Berglund

Utdanning

Janne Berglund er utdannet operasanger, pedagog og kantor.

1998-2002: Kandidateksamen i vokal utøving fra Norges musikkhøgskole2002-2005: Treårig operasangerutdannelse fra Det kongelig danske operaaakademi2005-2008: Solistklasse, utøvende sang Videreutdanning ved Det kongelige danske musikkonservatorium2015-2017: Praktisk-pedagogisk utdanning fra Norges musikkhøgskole2018-2020: Videreutdanning i kirkemusikk fra Norges musikkhøgskoleCopyright © Med enerett